Marmeladă de pere, citrice, stafide și nuci

Marmelada de pere si citrice cu stafide si nuci_MG_4155_
Ingrediente

  • 2 ½ kg pere tari
  • 1 grepfrut
  • 1 portocală
  • 3 lămâi
  • 4 căni stafide
  • 750 g miez de nucă
  • 2 kg zahăr

Preparare
1. Speli citricele și le ștergi. Le tai în jumătate și scoți semințele, apoi le tai în felii subțiri, cu tot cu coajă. Dai fructele prin mașina de tocat, apoi le amesteci cu zahărul și le lași timp de o noapte la macerat, într-un vas acoperit.
2. Speli perele, le decojești și le îndepărtezi caseta semințelor, apoi le tai cubulețe. Adaugi perele în cratița pentru dulceață, împreună cu citricele. Le fierbi timp de 45 de minute la foc mic, amestecând din când în când. Adaugi stafidele și lași să mai fiarbă 20 de minute, timp în care amesteci mereu. La sfârșit, pui miezul de nucă tăiat fin, omogenizezi și stingi focul după 1 minut.
3. Când marmelada se află la începutul fierberii, speli și sterilizezi în cuptor borcane de 350-400 ml. Pui marmelada caldă în borcanele așezate pe o tavă metalică, le capsezi și întorci borcanele pe capac. După 5 minute, le așezi într-un coș de nuiele și le învelești în pături până a doua zi.

Adriana-Liliana Hvir, Iași

14 borcane
24 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *