Marmeladă de pere

Foto: Burda România - Elena Tănăsescu
Foto: Burda România – Elena Tănăsescu

Ai nevoie de:
1 kg pere curățate
400 g zahăr

Cum procedezi:
1. Cureți perele de coajă, le tai în sferturi, le îndepărtezi caseta semințelor și tai miezul în cubulețe. Cântărești perele și le pui într-o cratiță emailată. Pregătești 300-400 g zahăr pentru 1 kg miez de fructe.
2. Fierbi perele întâi cu 5-6 linguri de apă, la foc iute, ca să se înmoaie, apoi adaugi zahărul și lași să fiarbă pe foc foarte mic, amestecând până când se topește zahărul. Mărești intensitatea focului până la moderat și fierbi marmelada, amestecând continuu până se îngroașă.
3. O pui fierbinte, în borcane mici, așezate în prealabil pe lame de cuțit. După ce marmelada s-a răcit, legi borcanele cu celofan și le depozitezi în cămară.

Sfaturile mele: Perele pentru marmeladă nu trebuie să fie tari, ci bine coapte. Prepară în același mod și marmeladă din mere.

Ioana Sănducu, Tulcea



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *