Marmeladă din 4 fructe

Marmelada 4 fructe_MG_4456_Ingrediente
  • câte 1 kg mere, pere, gutui și struguri, de preferință roșii 
  • 1 kg zahăr
 
Preparare
1. Alegi de preferință struguri din soiul Hamburg, care sunt mai dulci. Speli strugurii, desprinzi boabele și le sortezi pe cele sănătoase și le pui la fiert pentru 5 minute, în apă cât să le acopere. Când boabele s-au înmuiat, le pasezi prin sită, cu ajutorul unei linguri din lemn. 
2. Speli fructele rămase, le tai în sferturi și le îndepărtezi caseta cu semințe. Fierbi gutuile, merele și perele cu apă cât să le acopere, apoi le pasezi în blender. 
3. În zeama în care au fiert cele trei tipuri de fructe, dizolvi zahărul și fierbi siropul împreună cu cotoarele de gutui, până se leagă. Într-o cratiță emailată mare, amesteci piureul de fructe cu siropul și continui fierberea în cuptor, la foc mediu, amestecând din când în când, până când marmelada scade. 
4. Probezi pe o farfurie dacă se leagă, apoi o repartizezi caldă în borcane de 350 ml, pe care le pui în cuptorul cald, cu focul stins, până prind crustă. 
Legi borcanele cu celofan sau înfiletezi capace, după ce s-a răcit complet. 
 
Geta Diaconu, Galați
 
Sfatul nostru
Această marmeladă fină, plăcut aromată, este ca o esență a roadelor livezii și viei. Nuanța marmeladei depinde mai ales de strugurii pe care îi folosești. E cu atât mai închisă cu cât strugurii au mai mult tanin. 
 
12 borcane
8 h
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *