Medalioane de dovlecei umpluți

Ingrediente

  • 200 g carne tocată de vită
  • 3 ouă
  • 2 dovlecei lungi și subțiri
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 200 ml ulei
  • 4 linguri făină
  • 1-2 linguri pesmet
  • 1 ceșcuță lapte
  • sare
  • piper

Preparare
1. Speli pătrunjelul și îl lași la scurs. Cureți ceapa. Amesteci carnea tocată cu un ou bătut, pesmetul, ceapa și pătrunjelul tăiate mărunt, sare și piper după gust.
2. Cureți dovleceii de coajă, le îndepărtezi miezul și îi tai în 3-4 bucăți. Umpli dovleceii cu amestecul pregătit, îi pui într-o cratiță unsă cu ulei, torni puțină apă, acoperi cu folie de aluminiu și dai la cuptor pentru 15-20 de minute.
3. Lași dovleceii să se răcească, apoi îi tai în rondele de 1,5-2 cm. Din ouăle rămase, lapte, făină și 1 lingură ulei faci un aluat ca cel pentru clătite. Treci rondelele de dovlecei prin făină, apoi prin aluat și le prăjești pe ambele părți în ulei încins.
Servești medalioanele de dovlecei calde, cu garnitură de legume și cu smântână.

Monica Dumitriu, București

4 porții
1 oră



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *