Melcișori cu sos de salvie

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
300 g paste melcișori
1-2 linguri ulei de măsline
1 lingură unt
6 căței de usturoi
1 ceapă
1 morcov mic
50-60 ml suc de roșii
1 linguriță zahăr
1 crenguță busuioc
4-5 frunze proaspete de salvie
sare
20-30 ml vin alb
3-4 frunze de țelină

Pregarare
1. Fierbi pastele „al dente”, în apă ușor sărată, reducând cu 2 minute timpul indicat pe amabalaj. Le scurgi și le amesteci împreună cu uleiul de măsline.
2. Cureți și speli legumele. Tai usturoiul în felioare, ceapa mărunt și razi fin morcovul. Încingi untul într-o tigaie și înăbuși la foc mediu usturoiul, ceapa și morcovul. Când ceapa a devenit transparentă, stingi cu sucul de roșii, adaugi zahărul, frunzele de țelină, busuiocul și salvia tocate fin, sare după gust și vinul.
3. Repartizezi pastele în farfurii și torni peste ele sosul cald. Le consumi imediat.

Ilinca Din, Strâmbeni, jud. Argeș

3 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *