Mere cu cereale și cremă de vanilie

Mere cu cereale si aroma de scortisoara_MG_5971

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

100 g cereale cu aromă de scorțișoară
2-3 mere
1 plic praf de frișcă
1 plic praf cremă de vanilie pentru
prăjituri
2 linguri zahăr pudră
400 ml lapte
1/2 lămâie
1/2 linguriță scorțișoară pentru decor
 
Preparare
1. În vase diferite, prepari frișca și crema
de vanilie, cu laptele rece și zahărul pudră, conform instrucțiunilor de pe fiecare plic, apoi le dai la rece. 
2. Cureți de coajă merele, le tai în felii
subțiri sau le razi și le stropești cu zeamă de lămâie. 
Așezi în cupe un strat de mere, unul de
cereale, iar deasupra crema de vanilie. Decorezi cu frișcă și cereale și presari scorțișoară în fiecare cupă.
 
Doina Tătăranu, București
 
4 porții
20 min
 
Sfatul meu!
În comerț găsești cereale integrale cu
scorțișoară, la pungi de 375 g și sunt deja
îndulcite, deci nu trebuie să mai adaugi
zahăr acestui desert.


3 comments

  1. V-am citit o parte din retete. Mi-au placut si vreau sa le incerc. Nu inteleg insa de ce nu va semnati realizarile ? Sonia si mai cum ? Mi-ar placea sa va stiu numele intreg.Multumesc

    1. Buna ziua,
      Ma numesc Sonia Stanciu, sunt redactor coordonator la Carticica Practica, revista a trustului de presa Burda Romania. Eu nu fac decat sa postez in acest loc virtual retete din arhiva publicatiei, retete ce apartin marii familii de cititori Practic(i). Aceasta publicatie se afla pe piata românească din 2003 si este “sora” mai mica a revistei Practic in bucatarie. Ambele reviste sunt interactive, primim lunar retete de la corespondenti din toata tara si chiar de peste hotare, asadar fiecare reteta are un semnatar pe care il veti gasi la finalul retetei. Nu este important numele celui care posteaza aceste retete, ci al acelora care le-au trimis, carora le si multumim. Noi, cei din redactie, depunem o munca pentru a stimula creativitatea si harnicia cititorilor. Numai bine va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *