Mere în aluat

Ingrediente

  • 1 ceșcuță (de 50 ml) caimac
  • 100 g unt
  • sare
  • făină cât cuprinde
  • 6 mere mijlocii
  • 6 lingurițe zahăr
  • scorțișoară
  • 1 ou pentru uns
  • făină pentru planșetă
  • 1 lingură unt pentru tavă

Preparare
1. Pentru aluat, amesteci 1 lingură de unt cu 1 praf de sare, caimacul și făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit de tare. Frămânți puțin aluatul, îl acoperi și îl lași să se odihnească 30 de minute, la rece.
2. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi o foaie groasă de 5 mm. Tai pătrate suficient de mari ca să poată îmbrăca un măr. Așezi câte un măr pe fiecare pătrat și umpli golul din mijloc cu unt, zahăr și scorțișoară. Îmbraci merele petrecând colțurile pătratelor.
3. Ungi cu ou bătut aluatul în care ai îmbrăcat merele și le așezi într-o tavă unsă. Introduci merele în cuptor, la foc mijlociu, pentru 40 de minute.
4. Cât sunt fierbinți, le ungi din nou cu ou, iar când s-au răcit, le presari cu zahăr pudră.

Elena Bulf, Techirghiol, jud. Constanța

6 bucăți
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *