Mic dejun cu hrișcă și fructe

Mic dejun cu hrisca si fructe_MG_8515

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

200 g hrișcă
100 g stafide
1 lămâie
½ fiolă esență de vanilie
2 linguri miere
scorțișoară măcinată
1 portocală
1 kiwi
 
Preparare
1. Speli hrișca într-o strecurătoare, sub jet de apă și o lași să se înmoaie în 1 litru apă, timp de cel puțin o oră. Înmoi și stafidele în apă călduță, cu esența de vanilie. 
2. Când hrișca s-a înmuiat, coaja desprinzându-se parțial de boabe, o scurgi și cureți fructele. Tai kiwi și portocala în cubulețe. Speli lămâia, o usuci și razi fin coaja. 
3. Păstrezi câteva fructe pentru decor, iar restul le amesteci cu scorțișoara, hrișca, mierea, stafidele scurse și coaja de lămâie. Servești micul dejun imediat, în tihnă, savurând gustul fructelor și al semințelor de hrișcă. 
 
Florin Fredy Dinescu, Țițești, jud. Argeș
 
4 porții
1 h 30 min
 
1 porție conține:
320,0 kcal
10,0 g proteine
2,0 g lipide
70,0 g glucide
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *