Miel cu bob

Miel cu bob_IMG_8989

Ingrediente
500 g cuș-cuș
500 g pulpă de miel fără os
500 g bob
1 litru supă
1 ceapă
1 legătură plante aromatice
75 ml ulei
1 praf de șofran
20 g unt
sare
piper

Preparare
1. Cu 12 ore înainte de preparare, pui bobul să se înmoaie. A doua zi, schimbi apa şi îl fierbi la foc mic, timp de 4 ore, până când se înmoaie.
2. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Tai carnea în cubuleţe şi o înăbuşi cu 50 ml ulei şi puţină apă, adăugând șofranul şi ceapa. Acoperi vasul şi laşi carnea să fiarbă pentru 30 de minute. Spre sfârșit, adaugi bobul fiert, plantele aromatice, sare şi piper după gust, pentru ca aromele să se combine.
3. Pentru garnitură, prepari cuş-cuşul ca pe rizoto. Îl prăjeşti puţin în uleiul rămas şi torni treptat supa de carne. Îl fierbi amestecând mereu, ca să nu se prindă de baza vasului. Când a absorbit toată supa, stingi focul, acoperi vasul şi pui deasupra felioare de unt.
Tocănița de carne cu bob și cuș-cuș trebuie servită fierbinte.

Alina Pop, Iclod, jud. Cluj

8 porţii
16 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *