Minestrone – supă de legume

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 nap
  • 1 țelină
  • 2 cartofi
  • 100 g inimă de varză
  • 2 roșii
  • 200 g mazăre
  • 200 g fasole verde
  • 1 cățel de usturoi
  • 100 g orez sau 100 g spaghete
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare

Preparare
1. Cureți și speli legumele. Tai morcovul rondele, țelina, cartofii și napul în felii, varza fideluță, fasolea în bastonașe. Decojești roșiile, le cureți de semințe și le zdrobești cu furculița.
2. Încingi uleiul în oala pentru ciorbă și călești morcovul, napul și cartofii. Adaugi țelina, pentru aromă, după care o scoți. Când rădăcinoasele s-au înmuiat, pui la călit varza și roșiile. Stingi cu 1,5 litri apă fierbinte și adaugi la fiert mazărea și fasolea păstăi.
3. După 20 de minute pui orezul, în prealabil ales și spălat. După alte 10 minute de fiert la foc mic, presari usturoiul zdrobit, sărezi supa după gust și stingi focul.
Sfatul meu
După inspirație, la minestrone poți folosi toate legumele proaspete de sezon. Minestrone este o supă groasă, de aceea nu va trebui să adaugi prea multă apă.

Iuliana Tudorache, Jurilovca, jud. Tulcea

8 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *