Minestrone

Ingrediente
  • 200 g fasole uscată
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 100 g fasole verde
  • 2 cartofi
  • ½ varză
  • 1 conopidă mică
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă 
  • 3 roșii sau 2 linguri bulion
  • 3-4 l apă
  • 100 g macaroane
  • 200 g tofu
  • 2 linguri ulei
  • 4 căței de usturoi
  • ½ linguriță maghiran
  • piper
  • sare
Preparare
1. Fierbi fasolea uscată la foc mic, schimbând apa de două ori, în primele 40 de minute. 
2. Între timp, cureți și speli legumele rămase. Rupi fasolea verde în bucăți de 2-3 cm, desfaci conopida în buchețele, tai varza fideluță, cartofii, dovlecelul, morcovul și pătrunjelul în cuburi. Toci mărunt ceapa și roșiile decojite. 
3. Când fasolea e aproape fiartă, fierbi într-o oală mare 3 ½ l apă. În apa clocotită, adaugi legumele în următoarea ordine: morcovii, pătrunjelul, fasolea verde, conopida, cartofii, varza, dovlecelul și ceapa.   
4. După ce legumele s-au înmuiat, pui macaroanele, boabele de fasole scurse și roșiile sau bulionul și lași să mai dea în câteva clocote. 
5. Cureți și zdrobești usturoiul. Din tofu, usturoi și ulei, faci o pastă pe care o adaugi în supă la sfârșit, împreună cu maghiranul, piper și sare după gust. 
 
Sanda Maxim, Baia Mare, jud. Mureș
 
20 porții
1 h 40 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *