Mingiuțe de carne cu susan

Bilute de carne_MG_0121

Ingrediente
• 800 g carne tocată de pui
• 3 linguri pesmet
• 2 cepe
• 2 morcovi
• 1 legătură pătrunjel
• 2 ouă
• cimbru
• piper
• sare
• 150 g susan
• 250 ml ulei

Preparare
1. Cureți și speli ceapa și morcovii. Tai mărunt ceapa. Dai morcovii pe răzătoarea mică. Speli și toci fin verdeața.
2. Amesteci legumele cu verdeața, carnea tocată, ouăle bătute și pesmetul. Condimentezi amestecul cu piper și cimbru, ținând cont de preferințele culinare ale copiilor, îl sărezi după gust și omogenizezi.
3. Cu mâinile umede, formezi sfere pe care le rostogolești prin susan și le rumenești uniform în baie de ulei încins.
Le oferi copiilor fie reci, ca aperitiv, fie calde, cu garnituri de legume. Dacă ești în asentimentul lor, prepară și un sos de usturoi.

Corina Maria David, Vălenii de Munte, jud. Prahova

8 porții
40 min


Sfatul nostru

Cum mulți dintre copii refuză legumele, apelează la un truc: înfige chifteluțele în bețe pentru frigărui, intercalând rondele de ardei și roșii.
Dacă înfigi în mingiuțe scobitori decorate cu steguleţe sau capete de arlechin, copiii se vor bucura de aspectul lor vesel şi nu le vor refuza.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *