Mingiuțe de urdă cu șuncă

Mingiute de urda cu sunca_MG_6996

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

250 g urdă
150 g șuncă
1 legătură ceapă verde
30 g semințe de floarea-soarelui sărate și decojite
2 linguri vin alb
30 g cașcaval
1/2 legătură verdeață pentru decor
sare
piper
 
Preparare
1. Cureți ceapa, o speli și o tai mărunt. Amesteci bine urda cu semințele, ceapa, vinul, cașcavalul ras, sare și piper după gust. Din această compoziție formezi sfere de mărimea unei nuci. 
2. Tai șunca întâi în felii, apoi fiecare felie în jumătate.
3. Înfășori fiecare mingiuță într-o fâșie de șuncă, le decorezi cu frunze sau crenguțe de verdeață proaspătă, le fixezi cu scobitori și le așezi pe un platou ornat cu frunze de salată verde.
 
Smaranda Vulcănescu, Focșani
 
Sfatul meu!
Dacă nu servești preparatul imediat, acoperă platoul cu o folie de plastic și păstrează-l la frigider până în momentul aducerii la masă. Pentru a da mai multă culoare preparatului, noi am înlocuit ceapa cu 50 g măsline verzi fără sâmburi, tăiate mărunt și două fâșii de ardei gras: roșu și galben.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *