Miniplăcințele

Miniplacintele_MG_9823Ingrediente

1 pachet (1 kg) aluat foitaj din comerț
făină pentru planșetă
ulei pentru tavă

Pentru umplutura cu șuncă
2-3 felii șuncă
100 ml lapte
1 lingură făină
50 g smântână
câte 1 linguriță mărar, pătrunjel și cimbru mărunțite
1 ou
sare

Pentru umplutura cu roșii
100 ml lapte
1 lingură făină
100 g telemea
250 g roșii cireșe
1 ou
1 linguriță busuioc mărunțit

Miniplacintele_MG_9829
Preparare
1. Pentru umplutura cu șuncă, fierbi la foc mic făina dizolvată în lapte, amestecând continuu până când sosul se îngroașă. Stingi focul și adaugi smântâna, verdeața și puțină sare. Când sosul s-a răcit, încorporezi șunca tăiată în cubulețe.
2. Pentru umplutura cu roșii, prepari din lapte și făină un sos alb, în care încorporezi brânza fin rasă și busuiocul. Dacă nu ai roșii cireșe, speli, tai cubulețe și lași la scurs 2-3 roșii mijlocii.
3. Despachatezi aluatul pe planșeta presărată cu făină și tai cercuri de aluat.
4. Așezi rondelele în tava unsă cu ulei și stropită cu puțină apă rece. Le ungi cu ou bătut. Pui umplutură pe mijlocul plăcințelelor (în cazul umpluturii cu roșii, câte o linguriță cu sos alb și 2-3 roșioare).
5. Introduci tava în cuptorul încins și coci plăcințelele la foc iute, timp de 10 minute, apoi încă 10 minute la foc mijlociu. Le scoți pe hârtie absorbantă și le servești fie calde, fie reci.

Sfatul meu: Obții o umplutură aspectuoasă, lacto-vegetariană, amestecând 100 g porumb din conservă cu 50 g brânză, 1 ardei capia tăiat cubulețe, 2 linguri smântână,
1 linguriță muștar, 1-2 ouă și sare.

Elena Constantinescu, București
50 bucăți
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *