Minitarte cu ananas și mentă

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

16 bucăți; 210 kcal; 1 h 30 min
Pentru aluat
1 ou
125 g unt sau margarină
250 g făină
2 linguri zahăr pudră
1 praf de sare
1 vârf de cuțit praf de copt
Pentru umplutură
1 cutie (700 g) compot 
de ananas
3 ouă
50 g zahăr
câte 2 linguri amidon și făină
1 lingură unt
2 lingurițe sirop de mentă
frunze de mentă pentru decor

Preparare
1. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui celelalte ingrediente. Frămânți aluatul, îl învelești în folie de plastic și îl lași în frigider pentru 30 de minute.
2. Întinzi aluatul în foaie de 5 mm și tapetezi cu el baza și pereții formelor pentru tarte. Cu o furculiță, înțepi din loc în loc aluatul aflat pe baza formelor. Coci tartele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 15 minute.
3. Pentru umplutură, scurgi ananasul. Păstrezi câteva bucăți pentru decor, iar restul le tai în cubulețe fine. Mixezi ouăle cu zahărul, amidonul, făina, siropul de mentă și zeama compotului de ananas. Pui amestecul să fiarbă la bain-marie și amesteci încontinuu, până se îngroașă crema. Când crema s-a răcit, încorporezi cubulețele de ananas și untul moale, în prealabil frecat spumă.
4. Umpli tartele cu cremă și le păstrezi în frigider pentru cel puțin 2 ore. Le decorezi cu bucăți de ananas și cu frunze de mentă.
Andreea Maria Comănescu, Vadu Pașii, jud. Buzău



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *