Mucenici moldovenești

Ingrediente
  • 600 g făină
  • 25 g drojdie
  • 8 linguri zahăr
  • 200 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri unt sau ulei
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 praf de sare
  • 200 g miere
  • 10 linguri nucă măcinată
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 2 linguri ulei pentru tavă
Preparare
1. Pregătești maiaua din drojdie, 2 linguri zahăr, 2 linguri lapte călduț și puțină făină. O lași să crească 20 de minute, la cald.
2. În făina cernută adaugi maiaua, ouăle bătute cu restul de zahăr, laptele călduț rămas, sarea și coaja de lămâie. Frămânți bine aluatul, timp de cel puțin 15 minute, adăugând câte puțin unt topit sau ulei.
3. Presari aluatul cu puțină făină, îl acoperi cu un șervet și îl lași să crească la cald. După 30 de minute, formezi suluri de aluat groase de 1 ½ cm. Le împletești în forma cifrei 8, obținând mucenicii.
4. Îi așezi în tava aragazului, unsă cu ulei. Îi mai lași la crescut 20 de minute, apoi îi coci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 25 de minute.
5. Când s-au rumenit, îi scoți din cuptor și îi ungi calzi, cu miere, apoi presari nucă și scorțișoară.
Melania Comănescu, Vadu-Pașii, jud. Buzău
25 bucăți
2 h 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *