MUCENICI


INGREDIENTE :
500 mucenici sau paste fundițe
3 l apă
400 g nucă măcinată
2 lingurițe scorțisoară măcinată
coajă rasă de la o portocală și o lămâie
1 cană zahar
1 praf de sare

PREPARARE :
1. Se fierb pastele în apă clocotită cu sare circa 7 minute, apoi se adaugă zahărul, scorțișoara și coaja rasă de citrice și 2 linguri de făină amestecate cu puțină apă .
2. Se amestecă bine, se adaugă nuca măcinată si se mai fierb 4-5 minute.
3. Se lasă la odihnit cu capacul pus 10 minute, apoi se servesc .One comment

  1. Avem, aluat grecesc, pentru, lapte, smantana, iaurt, ceai de menta, si de tei, acidopepsic, contra Proteus, din textilismul alimentar, per Regiunea istorica=Thieves.
    Luam, o jumatate punga faina, cu bicarbonat de sodiu, nears in apa, cu sare, untura din garnita si apa, facem, coca, o rulam, cu branza bucati si smantana.30 minute, tava cu grasime cu pori si faina, posibil, intepata cu furculita, cu apa cu sare stropita ca la covrigeii sarati!…
    Taie lipotimia de schimbare brusca a vremii!…Cu vin, cu cascaval, mergeam, la o Lavra in Nordul Olteniei, nu mancau paine din afara, ci lipii facute special de bucatari.Se luptau posibil cu pacatul(mitocoto)!..Erau Birourile Barbatilor sfanta Treime, gazduiau straini, si le serveau masa gratis.Manastirea Turnu, Cozia, Valcea.Mon .Staret Misail!…
    In folclorul popular, tin de monumentul stramosesc, Voronca!…zodia Balanta!..posibil amestec si de carne tocata, prajita, sau cartofi, rasi, crockete.Granule de sare, deasupra, merge si cu gem, de prune!..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *