Muffins – brioșe englezești

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 230 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 100 g zahăr
  • 3 lingurițe praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilinat
  • 50 g miez de nucă
  • 50 g stafide
  • 30 g ciocolată fulgi sau bucățele

Preparare
1. Înmoi stafidele în apă caldă cât să le acopere. Prăjești puțin nucile în cuptor, apoi le tai mărunt, cu un cuțit.
2. Mixezi ouăle cu zahărul și zahărul vanilinat, până când se dizolvă. Adaugi treptat laptele, făina cernută împreună cu praful de copt și uleiul, amestecând în continuare cu mixerul, până obții o compoziție omogenă. Folosind lingura, încorporezi ușor nucile, stafidele scurse și bucăți de ciocolată.
3. Tapetezi cu hârtie de copt 12 forme pentru brioșe. Repartizezi aluatul în forme, pe care le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 20 de minute.
4. Când s-au mai răcit, le scoți din forme și îndepărtezi fiecărei brioșe hârtia de copt. Le servești cu lapte, la micul dejun sau ca gustare.

Gheorghe Văduva, sat Oltețani, jud Vâlcea

12 bucăți
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *