Murături turcești

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
câte ½ kg gogonele verzi
ceapă
gogoșari
varză albă și conopidă
1 țelină mare
3 morcovi
4 linguri boabe de muștar
1 lingură boabe de piper
2 foi de dafin
2 linguri sare
2 l oțet
2 l apă
3-4 linguri miere

Cum procedezi:
1. Speli gogonelele și gogoșarii, le cureți de semințe și le tai cubulețe. Speli varza și conopida. Tai varza fideluță, iar conopida o desfaci în buchețele și o pui în apă rece cu puțină sare. Cureți și speli morcovii, țelina și ceapa. Tai morcovii și ceapa rondele, iar țelina cubulețe.
2. Într-un vas, fierbi în câteva clocote oțetul cu apa, boabele de piper, muștarul boabe, foile de dafin, mierea și sarea.
3. Pui legumele în borcane de 800 ml, în ordinea în care le-ai tăiat. Așezi borcanele pe o tablă și torni lichidul fierbinte peste legumele. Lași borcanele fără capac până a doua zi dimineața, când le legi cu celofan și le depozitezi într-un loc răcoros.

Iolanda Hunyadi, Câmpulung, jud. Argeș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *