Musaca de legume grecească

Ingrediente
  • 4 cartofi mari
  • 3 dovlecei
  • 3 vinete
  • 2-3 cepe
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 kg roșii 
  • sare
  • piper
  • 150 ml ulei de măsline
  • 1 vârf de cuțit scorțișoară
 
Preparare
1. Speli, cureți și tai în rondele cartofii, dovleceii și vinetele. Le călești puțin pe ambele părți în 100 ml ulei și le scoți pe hârtie absorbantă. 
2. Cureți ceapa, usturoiul și roșiile. Le înăbuși în uleiul rămas și continui fierberea până când obții un sos omogen. Spre final, adaugi scorțișoara, piper și sare după gust. 
3. Torni într-o tavă puțin sos, apoi așezi straturi de cartofi, vinete și dovlecei separate de sos. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 40-45 de minute. 
O porționezi după ce s-a mai răcit.
 
Sfatul meu
În săptămâna albă, poți să presari cașcaval sau brânză rasă peste musacaua fierbinte.
 
Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța
 
8 porții
1 h 10 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *