Musaca de mămăligă, cu varză și carne

Ingrediente

  • 500 g mălai grișat
  • 1 varză de 1 kg
  • 300 g carne tocată
  • 4-5 ardei
  • 2 cepe
  • 4 roșii
  • 8 linguri ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • 100 g pastramă de porc
  • cimbru
  • sare
  • piper

Preparare
1. Speli, cureți și tai în fâșii ardeii. Decojești roșiile și le tai cubulețe. Cureți varza de cotoare, o tai fideluță și o călești în 4 linguri ulei împreună cu pastrama tăiată mărunt, 2 ardei, cimbru, piper și sare după gust. Din când în când, picuri câte puțină apă, iar când s-a înmuiat varza, adaugi ½ din roșiile și mai fierbi timp de 5 minute.
2. În timp ce călești varza, cureți și tai mărunt ceapa, apoi o înăbuși cu 2 linguri de ulei și apă împreună cu ardeii rămași, carnea tocată, pătrunjelul și roșiile rămase. O lași să scadă, o sărezi și o condimentezi după gust, cu cimbru și piper.
3. Prepari în tuci o mămăligă nu prea tare, căreia îi adaugi 2 linguri ulei.
4. Într-o formă termorezistentă pui un strat de mămăligă, unul de varză călită, apoi din nou mămăligă, un strat de carne tocată și acoperi cu un strat de mămăligă. Dai vasul la cuptor pentru 25-30 de minute. O răstorni pe un platou și o porționezi când se mai răcește.

Sfatul meu: Servește musacaua cu smântână sau suc de roșii.

Doina Dumitriu, București

6 porții
1 oră



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *