Musaca de vinete

Ingrediente

  • 4 vinete
  • 300 g carne tocată amestec
  • 8-9 roșii
  • 3-4 linguri unt
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri făină
  • 2-3 linguri cașcaval ras
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Preparare
1. Tai vinetele pe lungime în felii subțiri, pe care le presari cu sare și le lași la scurs. După 2 ore le usuci între șervete de hârtie, le treci prin făină și le călești în untul topit.
2. Opărești roșiile și le decojești. Cureți și tai mărunt ceapa. O călești în ulei până devine transparentă, adaugi carnea tocată, 4 roșii tăiate cubulețe și o cană de apă fierbinte și lași umplutura să scadă, amestecând din când în când. La sfârșit, adaugi verdeața tocată mărunt, sare și piper după gust.
3. Ungi cu margarină o formă termorezistentă. Tapetezi baza și pereții cratiței cu felii de vinete așezându-le sub formă de petale pe cele de pe pereți. Alternezi straturi de carne și vinete și acoperi cu vinetele așezate pe pereții formei. Presari deasupra cașcavalul ras și așezi roșiile rămase, tăiate în rondele. Torni bulionul dizolvat în 100 ml apă și dai musacaua la cuptor pentru 25 minute. O porționezi după ce se mai răcește.

Lavinia Bălănoiu, București  

6 porții
2 ore 55 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *