Mușchi de porc buturugă

Muschi de porc buturuga_MG_9155_Ingrediente

  • 2 kg mușchi de porc
  • 5 legături mărar
  • 100 g muștar dulce
  • coriandru, busuioc, cimbru, nucșoară, piper
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 l vin alb
  • câteva frunze de salată
  • 1 lămâie

Preparare
1. Speli mușchiul întreg, iar dacă tava este prea mică, îl tai în jumătate. Așezi mușchiul în tavă, îl stropești cu uleiul, apoi presari piper, cimbru, coriandru, nucșoară, busuioc și sare după gust. Îl dai la rece, să pătrundă bine.
2. După 1 oră, adaugi în tavă 200 ml apă și frunzele de dafin, acoperi tava cu folie de aluminiu și o introduci în cuptorul cald, pentru 1 ½ oră. Din 10 în 10 minute, scoți tava și stropești mușchiul cu sosul format și cu vin.
3. Dupa ce mușchiul s-a mai răcit, îl ungi cu muștar amestecat cu mărar tocat și presari din loc în loc nucșoară măcinată, ca să semene cu o buturugă. Îl aduci la masă după 20 de minute, pe un platou decorat cu frunze de salată verde și rondele de lămâie.
Sfatul meu: La acest preparat, poți face o garnitură de cartofi țărănești cu mai multă ceapă.

Mihaela Hosu, Sinaia, jud. Prahova
10 porții
2 h 50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *