Mușchi de porc cu lămâie și cimbru verde

1 porție conține:
380 kcal
25 g proteine
25 g lipide
10 g glucide

File de porc cu cimbru si lamaie verde_Ingrediente

  • 250 g mușchi file de porc
  • 1 ardei roșu
  • 1 ardei verde
  • 100 g praz
  • 1 fir cimbru verde
  • zeama de la 1 lămâie verde
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oțet de mere cu miere
  • piper
  • sare

Preparare
1. Tai mușchiul în felii groase de 1 – 1 ½ cm. Le frigi puțin pe grătar, întorcându-le câte 2 minute pe fiecare parte.
2. Între timp, speli ardeii și prazul și le cureți. Înăbuși prazul și ardeii în 2 linguri de ulei, adăugând câte puțină apă.
3. Când s-au înmuiat, adaugi în vas feliile de carne, presari sare și piper după gust și sfatul medicului. Stingi cu un pahar de apă caldă și oțetul de mere.
4. Presari rămurele de cimbru verde, torni zeama de lămâie verde și lași să fiarbă la foc mediu, pentru 5-7 minute.
Servești carnea stropită cu sosul pasat.

Alina Florentina Barbu, Măldăeni, jud. Teleorman

2 porții
35 min

Rețetă permisă în diabet.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *