Mușchi de porc cu legume, la tavă

Friptura din muschi de porc_MG_8923

Ingrediente
1,5 kg mușchi de porc
2-3 cepe mari
1-2 morcovi
3-4 cartofi
1 pahar vin alb
1 portocală
100 ml ulei
rozmarin
cimbru
piper
condimente pentru carne de porc
Preparare
1. Cureți mușchiul de pielițe, îl speli și îl usuci cu un șervet. Stropești carnea cu zeama de portocală și o presari cu rozmarin, cimbru, piper și amestec de condimente pentru carnea de porc. Pentru ca friptura să aibă o formă frumoasă, o legi cu o sfoară.
2. Așezi carnea într-o tavă cu ulei. Torni 100 ml apă și dai tava la cuptor, la foc mijlociu, pentru 1 oră.
Din când în când scoți tava, stropești mușchiul cu vin alb și cu sosul format în tavă, iar dacă este cazul, mai torni apă.
3. Cureți, speli și tai după preferință legumele. În ultimele 20 de minute, așezi în tavă legumele, în jurul cărnii.
4. Când carnea este bine pătrunsă și legumele sunt coapte, îndepărtezi ața și tai carnea în felii.

Sfatul meu:
În loc de legume, poți să prepari friptura cu garnitură de fructe (mere, pere, gutui, prune), coapte timp de 20 de minute, cu unt și zahăr.
Ilinca Din, Strâmbeni, jud. Argeș
8 porții
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *