Mușchi de porc la tavă

Friptura de porc la tigaie_MG_0052

Ingrediente
• 700 g mușchi de porc
• 1/2 legătură tarhon
• 1 linguriță chimen măcinat
• 5 căței de usturoi
• 1 linguriță rozmarin
• 250 ml vin alb sec
• 5-6 linguri ulei
• piper
• sare

Preparare
1. Cureți carnea de pielițe, o speli și o usuci cu un șervet. Speli și toci mărunt tarhonul. Condimentezi carnea cu rozmarin, chimen, tarhon, piper după
gust și puțină sare. Pui carnea într-un vas, pe care îl acoperi cu un capac și îl dai la rece pentru 3 ore.
2. Cureți și zdrobești usturoiul cu puțină sare. Torni treptat, ca la maioneză, 3 linguri ulei, amestecând în același sens. Legi carnea
cu o sfoară, o așezi într-o tavă unsă cu ulei și o ungi uniform cu acest sos.
3. Diluezi vinul cu 200 ml apă și îl torni în tavă. Introduci tava în cuptorul preîncălzit și coci mușchiul pentru 10 minute, la foc mic, apoi la foc mijlociu, pentru alte 35-40 de minute.
Din când în când, stropești carnea cu sosul din tavă, iar când este aproape
gata, îndepărtezi sfoara și ungi carnea cu ulei.
4. Tai friptura în felii groase de 1,5-2 cm. O aduci la masă stropită
cu sos, alături de salata sau garnitura preferată de musafirii tăi.

Marioara Neagoe, Lugoj, jud. Timiș

6 porții
4 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *