Mușchi de vită Chateaubriand

Ingrediente

  • 300 g mușchi de vită
  • 1 lingură unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • piper
  • sare

Preparare
1. Speli mușchiul, îl usuci cu un șervet și îl cureți de pielițe. Îl tai pe lungime, în trei bucăți, în așa fel încât bucata din mijloc să rămână groasă, iar cele din părțile laterale să fie subțiri.
2. Sărezi și condimentezi partea din mijloc, apoi o acoperi cu fâșiile laterale și legi mușchiul cu o sfoară. Îl pui pe un grătar încins, timp de 1 oră, la foc mic, întorcându-l pe toate părțile.
3. Când la exterior mușchiul este bine fript, scoți sforile și îndepărtezi fâșiile laterale subțiri. Servești numai partea din mijloc, care va fi suculentă. O tai în felii transversale groase, iar deasupra pui unt frecat cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Ștefania Răduță, București

Știai că…
…numele preparatului provine de la vicontele de Chateaubriand, al cărui bucătar a inventat-o. Mușchiul de vită astfel preparat este servit alături de un sos obținut din vin alb, ceapă roșie, tarhon și zeamă de lămâie. De obicei se prepară cantități mici, pentru 2-3 persoane.

2 porții
1 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *