Mușchi de vită cu sos de coacăze

Muschi de vita cu glazura de coacaze_MG_4783_Ingrediente

  • 1 ½ -2 kg mușchi de vită
  • 2-3 căței de usturoi
  • 350 ml vin roșu sec
  • 3 cepe mjlocii
  • zeama de 1 portocală și de la ½ lămâie
  • sare
  • 1 linguriță piper
  • ½ linguriță cimbru
  • 2 linguri ulei
  • 2 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • câte 300 g ciuperci și fasole verde din conservă
  • 300 g morcovi
  • 3 linguri jeleu de coacăze roșii
  • 150 g coacăze congelate
  • 1 lingură amidon

Preparare
1. Speli carnea și o usuci, apoi o înțepi din loc în loc și o împănezi cu felii de usturoi. Sărezi carnea și o presari cu cimbru și piper.
2. Încingi uleiul într-o tigaie și rumenești bucata de carne pe toate părțile, timp de 8-10 minute. O scoți într-o tavă, iar în uleiul rămas, prăjești ceapa curățată și tocată. Stingi cu 300 ml de vin și cu zeama de portocală.
3. Torni peste carne sosul și o ceșcuță de apă caldă, iar deasupra așezi o crenguță de rozmarin. Acoperi tava cu folie de aluminiu și o introduci în cuptorul încins, pentru 1 oră. Periodic, stropești carnea cu sosul din tavă și completezi cu apă.
4. După o oră, adaugi morcovii curățați, spălați și tăiați rondele și le stropești cu sos. Acoperi din nou tava și continui coacerea pentru 1 oră.
5. Speli fasolea și ciupercile, le opărești, le pui în jurul mușchiului, torni apă și mai dai la cuptor 20 de minute.
6. Păstrezi carnea și legumele la cald. Amesteci sosul din tavă cu jeleul, zeama de lămâie și amidonul dizolvat în vin. Fierbi sosul până se îngroașă, iar la sfârșit pui fructele congelate, sare și piper după gust.
Servești carnea împreună cu sosul și legumele.
 
Narcisa Vlad, Buzău

10 porții
3 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *