Mușchi de vită marinat

Muschi de vita_MG_8429

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

1,400 kg mușchi de vită tânără 
250 ml vermut roșu
10-20 boabe piper
3-4 linguri ulei
5-10 căței de usturoi
7 mere crețești mici
1 sfeclă roșie
maghiran
sare
 
Preparare
1. Speli carnea și o pui la macerat într-un castron cu vermutul, boabele de piper, uleiul și cățeii de usturoi. Lași carnea să se macereze timp de 8-10 ore, întorcând-o pe toate părțile, ca să se pătrundă bine.
2. Presari mușchiul cu maghiran și îl ambalezi într-o pungă specială pentru friptură sau în folie de aluminiu, turnând în interior puțină zeamă în care a stat la macerat. Așezi mușchiul într-o tavă, pe care o introduci în cuptor, la foc mijlociu, pentru 1 h. Scoți mușchiul din pungă și îl lași să se rumenească pentru încă 15 minute. 
3. Separat coci în cuptor merele întregi și sfecla. Servești mușchiul cu garnitura de mere și salată de sfeclă roșie cu oțet de mere.
 
Mariana-Elisabeta Bodean, Deva, jud. Hunedoara
 
8 porții

12 h 

 

1 porție conține:
204,0 kcal
40,0 g proteine
6,0 g lipide
22,0 g glucide
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *