Mușchiuleț cu piure de țelină

Foto: Mihai Nicolae -Burda România

Ingrediente
700 g mușchi de porc
200 ml vin alb
1 lingură oțet balsamic
2 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
1 linguriță cimbru
1 foaie de dafin
1 vârf cuțit de nucșoară
sare
piper
Pentru garnitură
2 țeline de aproximativ 700 g
4 cartofi
100 g smântână
1 lingură unt
sare
piper

Preparare
1. Amesteci într-un castron vinul, oțetul balsamic, cățeii de usturoi tăiați în jumătate, foaia de dafin, nucșoara rasă, cimbrul, sarea și piperul. Pui mușchiul în castron și îl stropești cu sosul, apoi păstrezi vasul cu carnea în frigider pentru 1 oră.
2. Scoți carnea din amestec, o așezi într-o tavă unsă cu ulei și o stropești cu amestecul în care a stat la macerat. Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 45 de minute. Periodic, stropești carnea cu sosul format.
3. Între timp, cureți țelina și cartofii, le tai cuburi și le fierbi în apă ușor sărată. Când s-au înmuiat, le scurgi, le zdrobești și le amesteci cu untul, smântâna și sare după gust.
Servești felii de mușchi picant stropite cu sos, lângă acest piure fin.

Fănica Doina Țană, Brăila
6 porții
2 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *