Mușchiuleț de porc împănat

Muschiulet de porc impanat_MG_8477_Ingrediente

  • 1 kg mușchiuleț de porc
  • 200 g cabanos afumat
  • 200 g slăninuță
  • 2 căței de usturoi
  • condimente pentru carne de porc
  • 100 ml ulei
  • 1 kg cartofi
  • 3-4 ardei grași
  • 200 ml vin alb
  • piper
  • sare

Preparare
1. Speli mușchiulețul și îl usuci cu un șervet curat. Cureți, speli și tai legumele după preferință. Tai slăninuța în felii subțiri, iar cabanosul în bucăți mari. 2. Crestezi mușchiulețul pe lungime, cu lama unui cuțit subțire. Introduci în mijlocul mușchiulețului bucățile de cabanos. Faci crestături mai mici, oblic, pe toată suprafața mușchiului, în care introduci căței de usturoi și fâșii de slăninuță. Presari carnea cu condimente după gust.
3. Într-o tavă unsă cu ulei, așezi legumele tăiate după preferință, iar deasupra, mușchiulețul. Stropești cu ulei atât carnea, cât și legumele. Introduci tava în cuptor, la foc mijlociu.
4. După 45 de minute, scoți tava, stropești carnea cu vinul și mai dai preparatul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până când se înmoaie legumele, iar carnea se pătrunde bine. Spre sfârșit, presari sare după gust.

Sanda Dincă, Simeria, jud. Hunedoara

10 porții
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *