Mușchiuleț de porc în sos de sultanine

Ingrediente

• 1 kg mușchi de porc
• 40 g slănină sau kaizer
• 60 g unt
• 100 ml oțet de vin alb
• 750 ml lapte
• 50 g făină
• 150 g sultanine sau 40 g stafide aurii
• 1 crenguță de rozmarin
• sare
• piper

Preparare
1. Tai slănina în bastonașe de 3-4 cm lungime. Crestezi mușchiulețul din loc în loc, cu vârful unui cuțit ascuțit și introduci fâșiile de slănină în tăieturile făcute. Așezi rozmarinul pe mușchiuleț, apoi îl legi
cu sfoară de bucătărie.
2. Presari făina pe masa de lucru și treci mușchiul de porc prin ea. Topești untul într-o tigaie cu pereții înalți, pui carnea și o rumenești pe toate părțile, întorcând-o cu o lingură de lemn, pentru a nu se lipi. Stropești
cu oțetul din vin de câteva ori și lași să se evapore de fiecare dată.
3. Pui carnea și sosul format într-un vas de Jena. Torni laptele, sărezi și
piperezi după gust, apoi introduci friptura în cuptor, la foc mic, pentru
aproximativ 40 de minute.
4. Între timp, dacă folosești stafide, le pui la înmuiat în 100 ml apă călduță, iar dacă folosești struguri, desprinzi boabele de pe ciorchine.
5. Când este gata, scoți friptura din vas și o păstrezi la cald. În sosul rămas, adaugi boabele de strugure sau stafidele și le fierbi la foc mic, pentru 5 minute.
6. Îndepărtezi rozmarinul, așezi friptura pe un platou și o tai felii. O servești acoperită cu sos, alături de garnitura preferată.

Sfatul meu
Poți înlocui stafidele cu prune uscate, pe care le lași la înmuiat în apă călduță, timp de 20 de minute.

Anica Oprea, București

6 porții
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *