Mușchiuleț de porc la tavă

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

INGREDIENTE

1 kg mușchiuleț de porc
200 ml suc de roșii sau 100 g bulion
2 foi de dafin
200 ml vin alb
50 ml ulei
400 g broccoli congelat
50 g unt
cimbru
1 lingură condimente pentru friptură de porc
sare

PREPARARE
1. Speli mușchiul și îl presari cimbru și amestec de condimente pentru carnea de porc. Îl așezi în tavă, pe foi de dafin. Stropești carnea cu ulei, sucul de roșii sau bulionul dizolvat în 100 ml apă.
2. Dai tava la cuptor, la foc mic, pentru 2 ore. La fiecare 10 minute scoți tava, întorci friptura și o stropești cu sosul din tavă.
3. Spre sfârșit, când carnea s-a pătruns bine și s-a rumenit, torni vinul, acoperi tava cu folie de aluminiu sau cu un capac și o dai din nou la cuptor, pentru încă 10 minute.
4. Fierbi broccoli congelat, în apă cu puțină sare, apoi scurgi buchețelele, le presari cu sare și pui deasupra felii de unt.
5. Tai friptura în felii groase de 2 cm și o servești cu broccoli și murături sau cu piure de cartofi și salată de sfeclă roșie coaptă.

10 porții
2 h

Emilia Nedelciu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *