Mușchiuleți și cârnăciori împletiți

Ingrediente
  • 2 mușchiuleți de porc
  • 500 g cârnați proaspeți, în intestine de oaie
  • 2 linguri ulei
  • câte 2 linguri muștar și bulion
  • cimbru
  • piper 
  • sare 
 
Preparare
1. Speli mușchiulețul și îl tai în trei fâșii subțiri, pe lungime, lăsându-le împreunate la un capăt. Presari  fâșiile cu piper, cimbru și sare, apoi le împletești. La fel împletești și cârnații subțiri, câte trei. Legi capetele libere sau le prinzi cu scobitori, ca să nu se desfacă împletitura. Înțepi cârnații din loc în loc.
2. Așezi mușchiuleții și cârnații într-o tavă unsă cu ulei. Torni în tavă puțină apă și o introduci în cuptorul cald, la foc mijlociu. 
3. După 20 de minute, ungi carnea și cârnații cu un amestec de muștar și bulion diluat și continui să le coci timp de 15 minute, până când capătă o crustă arămie. 
 
Sfatul meu
Când servești cosițele, leagă-le la capete fundițe roșii, din gogoșari murați sau ardei gras. Poți aranja cosițele sub formă de coroniță, iar în mijloc pui varză călită.
 
Marinela Părău, Orăștie, jud. Hunedoara
 
8 porții
45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *