Musli economic și sănătos

 Ingrediente
  • 200 g grâu măcinat
  • 100 g boabe de secară
  • 2 linguri hrișcă
  • 2 linguri mei
  • 50 g fulgi de orz
  • 25 g fulgi de ovăz
  • 50 g stafide
  • 1 fiolă esență de rom
  • 100 g semințe de in
  • 50 g susan
  • miere 
  • sare 

Preparare
1. Alegi grâul, secara, hrișca și meiul. Le speli și le fierbi în 600 ml apă clocotită cu puțină sare. 
2. După 15 minute adaugi fulgii de orz, iar după alte 15 minute fulgii de ovăz. 
3. Între timp, macini pe rând semințele de susan și de in, până obții făină. După alte 5 minute de fierbere, stingi focul, pui stafidele, esența de rom, făina de in și de susan și amesteci ușor. 
4. Servești musli călduț, îndulcit cu miere după gust. Este un mic dejun sănătos și plin de minerale, care te va energiza și îți va ține de foame, dat fiind conținutul în fibre al cerealelor. 

Florin Fredy Dinescu, com. Țițești, jud. Argeș
6 porții
30 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *