Napolitane cu nuci și caramel

Ingrediente
  • 4 foi de napolitană
  • 250 g zahăr
  • 250 g margarină
  • 150 ml apă
  • 2 linguri făină sau amidon alimentar
  • 350 g miez de nucă sau arahide nesărate
  • 1 fiolă esență de vanilie
 
Preparare
1. Caramelizezi zahărul într-un vas și adaugi margarina, amestecând repede ca să se omogenizeze. Dizolvi făina în apa rece și le torni în vas. Amesteci energic până când compoziția se îngroașă. 
2. Pui miezul de nucă într-o pungă groasă de plastic și îl zdrobești prin treceri repetate cu o sticlă. În compoziția cu zahăr ars, încorporezi nucile și esența de vanilie. 
3. Așezi o foaie de napolitană pe planșetă sau pe un platou dreptunghiular. O ungi cu 1/3 din cremă, apoi suprapui o altă foaie și repeți operațiunea, presând de fiecare dată pe toată suprafața napolitanei.
4. Pentru a se presa mai bine, așezi peste prăjitură un tocător de lemn și, deasupra, o tavă cu apă. O introduci în frigider până a doua zi, când o poți tăia în romburi sau pătrățele, cu ajutorul unui cuțit subțire și bine ascuțit.   
 
Narcisa Vlad, Buzău
30 bucăți
12 h 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *