Nectar de piersici

Foto Elena Tănăsescu Burda România
Foto Elena Tănăsescu Burda România

Ai nevoie de:
4 kg piersici
1 kg zahăr
2 pahare apă

Cum procedezi:
1. Alegi piersici bine coapte, sănătoase, fără viermi, le speli și le lași să se scurgă. Le scoți sâmburii, apoi le așezi într-un vas, adaugi apa și le fierbi timp 10 minute.
2. Le scurgi și le pasezi prin strecurătoare. Adaugi zahărul şi piureul de piersici în apa în care au fiert și fierbi pentru încă 10 minute.
3. Pui nectarul încă fierbinte în sticle sterilizate, pe care le închizi ermetic, cu capace sau celofan dublu şi le sterilizezi timp de 15 minute dacă au un volum de până la 400 ml sau 25 de minute dacă ai sticle de 700-800 ml.

Paula Cândea, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *