Nectar de piersici

Ingrediente
10 kg piersici
1 1/2 kg zahăr
500 ml apă
 
Preparare
1. Alegi piersici moi, bine coapte și nelovite. Le speli, le decojești și le îndepărtezi sâmburii. Tai fructele în sferturi și, fie le pasezi în blender, fie le dai prin mașina de tocat carne sau prin separatorul
pentru tomate, dacă vrei ca piureul să fie mai fin.
2. Amesteci, într-o cratiță, piureul de fructe cu apa și zahărul și le fierbi la foc mijlociu, pentru 15-20 de minute. Ai grijă să amesteci
cu o spatulă de lemn, ca să nu se lipească de baza cratiței și să îndepărtezi periodic spuma formată.
3. Speli și sterilizezi sticle de 350 ml, introducându-le în cuptorul cald, cu focul stins. Când sunt calde încă, din cuptor, le scoți cu tot cu tavă și torni încet nectarul, lăsând un spațiu de 3-4 cm până la
gura borcanului, pentru dilatare în timpul sterilizării. Înfiletezi  capacele sticlelor și le lași să se răcească sub pături.
4. A doua zi încălzești cuptorul, reduci intensitatea focului la mic și sterilizezi sticlele așezate pe tavă. Stingi focul după 20 de minute și lași sticlele în cuptor până a doua zi, pentru o răcire completă.
5. Le depozitezi pe rafturi, la răcoare și întuneric, în cămară sau în pivniță. Iarna vei gusta un nectar sănătos, cu vitamine și minerale, fără conservanți și îți vei aminti de savoarea plăcută a fructelor din
grădina ta.
Vasilica Deliu, Ostrov, jud. Constanța
 
30 sticle
48 h
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *