Negresă din albușuri

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Preparare:

Se topesc 200 g ciocolată amăruie în 150 ml lapte, cu 150 g unt; se lasă să se răcească. Se bat 8 albușuri cu 1 praf de sare; se adaugă 10 linguri de zahăr, apoi compoziţia de ciocolată, 1 linguriță esență de rom, 1 vârf de cuțit de bicarbonat stins cu 1 lingură zeamă de lămâie.
Se înglobează 150 g făină amestecată cu 1 praf de copt şi la final 150 g nucă măcinată. Se obține o compoziţie ca o smântână, care se toarnă într-o tavă de 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace 45 min.; se lasă să se răcească, apoi se taie şi se pudrează cu zahăr.
Octavia Mărculescu, Șag, jud. Timiș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *