Negresă pufoasă cu cremă de dovleac

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

REȚETĂ AMERICANĂ

Ingrediente:
Crema de dovleac:

1 dovleac plăcintar de 1 kg
200 g cremă fină de brânză
50 g zahăr pudră
¼ linguriţă scorţişoară măcinată
Blat:
200 g unt
50 ml lapte
100 g ciocolată neagră (min. 75% cacao)
100 g cacao
4 ouă
1 fiolă esenţă de rom 100 g făină
150 g zahăr
1 plic praf de copt

Preparare:
1. Pentru crema de dovleac, se curăţă dovleacul de coajă, se taie cuburi şi se pune la fiert cca 20 min. Este gata când cuburile de dovleac sunt moi şi intră uşor furculiţa în ele.
2. Se scurge dovleacul de apa în care a fiert şi se pasează cu blenderul vertical. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă brânza, zahărul pudră şi scorţişoara; se omogenizează.
3. Pentru blat, se încălzește cuptorul la 180°C. Se rupe bucățele ciocolata și se pune la topit la foc mic, cu untul tăiat cuburi, amestecând din când în când, să se omogenizeze, apoi se lasă la răcit. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până încep să se albească, se adaugă laptele, esenţa de rom şi pudra de cacao, apoi se amestecă cu untul şi ciocolata topită.
4. Separat se bat albuşurile spumă până când nu mai cad de pe tel. Se amestecă spuma de albuşuri cu compoziţia de mai sus şi se omogenizează amestecând încet. Se adaugă făina şi praful de copt şi se încorporează, amestecând de jos în sus, pentru ca amestecul să rămână aerat.
5. Se păstrează deoparte 6 linguri de aluat, iar restul se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se nivelează. Peste aluat se întinde uniform crema de dovleac, apoi se pun din loc în loc cele 6 linguri de aluat păstrate. Cu ajutorul unei furculiţe se amestecă aluatul cu crema de dovleac, ca să se obțină un efect frumos marmorat.
6. Se dă negresa la cuptor 35-40 min. Se lasă să se răcească, apoi se taie în pătrate.
Alina Florentina Barbu, Măldăeni, jud. TeleormanLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *