Noapte de vis

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente
Blat de cocos:
6 albuşuri
6 linguri zahăr
100 g cocos
4 linguri făină
Blat de cacao:
4 ouă
sare
4 linguri zahăr
4 linguri ulei
4 linguri făină
2 linguri cacao
Cremă:
6 gălbenuşuri
150 g zahăr pudră
6 linguri lapte
200 g unt
zeama de la ½ lămâie
2 plicuri zahăr vanilat
Glazură:
200 g ciocolată amăruie
100 g ciocolată cu lapte
200 ml frişcă lichidă

Preparare
1. Blat de cocos: se mixează albuşurile cu praful de sare,
se înglobează treptat zahăr, cocos şi făina. Se repartizează în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la frigider.
2. Blat de cacao: se bat albuşurile spumă cu sare, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul şi făina amestecată cu praf de cacao. Se repartizează peste blatul de cocos şi se coace
35 de min., în cuptorul încins la 180°C.
3. Cremă: se bat gălbenuşurile cu zahăr și sare, se diluează
cu lapte şi se fierb pe baie de aburi amestecând până se îngroaşă. Se înglobează lingură cu lingură în untul bătut
cu zahăr vanilat, picurând şi suc de lămâie. Se re-partizează pe blaturi şi se lasă la frigider 30 min. Se glazurează cu ciocolata topită în frişca fierbinte și răcorită. Se dă la frigider ca să se întărească.
Simona Carmen Beck, Timişoara



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *