„Noduri“ ca la Dorohoi

Noduri ca la Dorohoi_MG_9332

Ingrediente
4 ouă
130 g zahăr
280 g făină
150 g unt
coaja rasă de la 1 lămâie sau 1 portocală
1 plic zahăr vanilinat
½ linguriță bicarbonat
½ linguriță oțet sau zeamă de lămâie
3-4 linguri zahăr pentru decor
1 lingură unt pentru tavă

Preparare
1. Fierbi tare un ou, îl decojești și îi zdrobești gălbenușul. Îl mixezi împreună cu gălbenușurile crude, apoi adaugi zahărul și continui să mixezi până se dizolvă. Pui treptat untul moale, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, făina cernută și aromele și omogenizezi aluatul.
2. Rupi bucăți de aluat cât o nucă și le modelezi sub forma unor baghete pe care le înnozi cu grijă. Le așezi în tava unsă, le ungi cu albuș bătut, presari zahăr tos și le coci ½ oră, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc ușor.
Le servești calde, la ceai sau reci, lângă un pahar cu vin roșu.

Ionela G. Radu, Dor-Mărunt, jud. Călărași
30 bucăți
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *