Ochelari cu brânză și ardei

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină
25 g drojdie proaspătă
1 ou
1 linguriță zahăr
½ cană de caimac
100-150 ml lapte
1 praf de sare
60 ml ulei

Pentru umplutură
200 g telemea
100 g brânză dulce
1 vârf de cuțit boia dulce
1 ceapă
3 ardei
1 ou
1 gălbenuș și 1 lingură lapte pentru decor

Preparare
1. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui drojdia amestecată cu zahărul și puțin lapte călduț. Lași maiaua să crească 15 minute, apoi o încorporezi în făină, împreună cu oul bătut cu sarea, caimacul și laptele călduț. Frămânți aluatul timp de 20 de minute, adăugând treptat 50 ml ulei. Îl acoperi cu un șervet și îl lași să crească la cald, timp de 1 oră.
2. Când aluatul a crescut, cureți ceapa și ardeii și le tai mărunt. Amesteci telemeaua cu brânza dulce, boiaua, ceapa, ardeii și oul.
3. Pe plașeta presărată cu făină, întinzi aluatul într-un dreptunghi lat de 20 cm. Îl ungi cu pasta de ardei și rulezi pe lungime, din ambele sensuri, până se întâlnesc rulourile. Tai felii groase de 3-4 cm și le așezi în tava unsă. După ce cresc ½ oră, le coci 25 de minute, la foc mediu. Ungi ochelarii calzi cu gălbenuș bătut cu lapte.

Sfatul meu
Poți să umpli acest minunat aluat cu nucă sau ciocolată.

Andreea Ana-Maria Erdogan, Suceava

15 bucăți
2 h 40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *