Omletă cu creveți și capere

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

5 porții; 260 kcal; 20 min

Ingrediente
8 ouă
75 ml lapte
1 linguriță făină
sare, piper alb măcinat
nucșoară rasă
2 linguri unt
5-6 creveți decorticați
1 lingură capere
½ linguriță boabe de piper verde
2 fire ceapă verde
½ lămâie
verdeață pentru decor

Preparare
1. Călești puțin creveții în 1 lingură de unt topit, apoi îi scoți pe o farfurie și îi presari cu puțină sare și piper măcinat.
2. Bați ouăle cu puțină sare, laptele, făina, condimente după gust și boabele de piper verde. Cureți ceapa verde și o tai în rondele fine. Topești în tigaie și restul de unt. Călești puțin ceapa, apoi torni amestecul de ouă și reduci focul la mic. Lași să se coaguleze ouăle, iar când încă mai e moale la suprafață, presari creveții, caperele și puțină verdeață.
3. Scoți omleta din tigaie lăsând-o să alunece din tigaie în farfurie, fără să o răstorni. O porționezi și presari în fiecare porție verdeață. O servești cu lămâie alături.
Cornelia Bacoșcă, Săbăoani, jud. Neamț



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *