Omletă de albușuri cu spanac

Omleta cu spanac_MG_9388_

 

 

 

 

 

 

1 porție conține
160 kcal
15 g proteine
5 g lipide
10 g glucide

Ingrediente
4 albușuri
75 ml lapte degresat
200 g spanac
20 g făină
10 ml ulei

Preparare
1. Cureți spanacul și îl opărești, apoi îl scurgi și îl tai mărunt.
2. Bați albușurile spumă cu o furculiță, apoi încorporezi făina și subțiezi compoziția cu lapte. amestecând pentru omogenizare.
3. Ungi tigaia cu uleiul, o încingi și torni în strat uniform jumătate din compoziția cu albușuri. O coci la foc mic, iar când începe să se închege, torni compoziția rămasă, în care ai încorporat spanacul. Întorci omleta ca pe clătite și o servești caldă.

Sfatul meu
Servește această omletă fie împreună cu brânză dulce dietetică, fie cu șuncă slabă de pasăre. O poți pregăti și la cuptor, la foc iute, într-o tavă unsă cu ulei.
Omleta este recomandată persoanelor cu colesterol mare, mai ales dacă se pregătește în tigaie de teflon fără ulei.

Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

2 porții
25 min

Rețetă permisă în boli cardiovasculare.

O sugestie de preparat permis în boli cardiovasculare găsești și aici.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *