Orez cu fructe

Orez cu fructe_MG_8753

Ingrediente
200 g vișine din dulceață
100 g căpșune din dulceață
300 g fructe uscate
150 g orez
6 gălbenușuri
750 ml lapte
200 g frișcă
20 g gelatină
150 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat

Preparare
1. Alegi orezul, îl speli și îl fierbi în 500 ml apă și 250 ml lapte, împreună cu zahărul vanilinat.
2. Pui gelatina la înmuiat în 150 ml apă rece. Fierbi la bain-marie laptele rămas, împreună cu gălbenușurile și zahărul, amestecând până când se îngroașă crema. Iei vasul de pe foc și încorporezi gelatina, amestecând energic.
3. Cât timp crema se răcește, tai fructele în cubulețe. Amesteci orezul cu crema, fructele din dulceață și fructele uscate și torni compoziția obținută într-o formă de chec tapetată cu folie de plastic.
4. Introduci desertul la frigider pentru cel puțin 1 oră, după care îl răstorni pe un platou, îndepărtezi folia și îl decorezi cu frișcă.

Silvia Nechifor, Suharău, jud. Botoșani

12 porții
1 h 45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *