Orez cu lapte de cocos și pere

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

rețetă din Columbia

Ingrediente
600 ml lapte de cocos
zahăr brun
100 g orez alb cu bob lung
1 praf de sare
1 lingură unt
1 albuș
2 pere

Preparare
1. Fierbi acoperit laptele de cocos cu zahărul brun, până când cantitatea se reduce la jumătate. Adaugi orezul spălat, sarea și fierbi la foc mic, amestecând continuu. Adaugi untul și continui fierberea până când bobul se înmoaie, apoi stingi focul și acoperi vasul.
2. Bați albușul spumă tare, la bain-marie. Cureți perele, le tai în jumătăți, le îndepărtezi caseta semințelor și le treci prin spumă de albuș, apoi repede, prin zahăr.
3. Așezi orezul pe farfurii și îl decorezi cu pere.

Ionela Radu, Dor-Mărunt, jud, Călărași

2 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *