Orez cu lapte si fructe exotice

Budinca de orez cu ananas_MG_9404_Ingrediente

  • 1 cutie compot de ananas rondele
  • 3 banane
  • 125 g orez
  • 3 linguri zahăr
  • 750 ml lapte
  • coaja de la 1/2 lămâie

Preparare

1. Fierbi orezul în lapte, iar când scade, adaugi zahărul și fierbi în continuare, amestecând ca să nu se prindă de cratiță. Cureți numai partea galbenă, subțire, a cojii de lămâie și o amesteci cu orezul, apoi stingi focul și acoperi cu un capac. Lași orezul să se răcească în oala introdusă într-un vas mai larg cu apă rece.

2. Tai în cubulețe jumătate din rondelele de ananas, la fel și bananele decojite. Scoți coaja de lămâie, apoi amesteci ușor orezul răcit cu fructele, îl așezi pe o farfurie și îl decorezi cu rondele de ananas rămase.

Maria Călin, Oltenița, jud. Călărași

5 porții

35 min

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *