Orez cu nuci

Orez cu nuci si stafide_MG_2925a_Ingrediente

  • 1 cană orez
  • 3 căni lapte
  • 3 linguri miere
  • 200 g miez de nucă
  • 50 g stafide
  • coaja de la 1 lămâie
  • 3 plicuri zahăr vanilinat
  • 2-3 linguri frișcă

Preparare
1. Alegi orezul, îl speli bine și îl pui la fiert în lapte. Folosești, desigur, lapte pasteurizat sau lapte pe care înainte de preparare l-ai fiert și l-ai răcit. În timpul fierberii, amesteci pentru ca orezul să nu se lipească de baza cratiței.
2. Când boabele de orez s-au umflat, sunt bine fierte și au absorbit întreaga cantitate de lapte, adaugi zahărul vanilinat și mici bucăți din partea galbenă a cojii de lămâie. Stingi focul și acoperi vasul cu un capac, pentru 5 minute.
3. Scoți coaja de lămâie și încorporezi mierea, stafidele și ¾ din nucile mărunțite. Pui compoziția într-o formă de chec sau altă formă, lași orezul să se răcească, iar după 2 ore, îl răstorni pe un platou și îl ornezi cu frișcă și cu restul de nuci.

Ramona Cosmina Fulga, Băbeni, jud. Vâlcea
5 porții
2 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *