Orez în aluat

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină
2 ouă
150 g unt
½ linguriță sare
lapte
20 g drojdie proaspătă

Pentru umplutură
5 ceșcuțe orez
3 linguri unt
2 cepe
200 g șuncă
500 g mazăre
sare
piper
1 ou

Preparare
1. Freci untul cu ouăle, sarea și drojdia dizolvată în 100 ml lapte. Adaugi făina și frămânți un aluat potrivit de tare. Îl întinzi în foaie groasă de ½ cm și tapetezi cu el baza și pereții cratiței unse.
2. Pentru umplutură, cureți ceapa și o tai mărunt. Înăbuși ceapa în 2 linguri unt topit, stingi cu apă și lași să fiarbă 2 minute. Pui apoi orezul și lași să se mai înăbușe 3 minute, apoi adaugi mazărea și apă cât să o acopere. Fierbi 25 de minute, după care pui șunca tăiată cubulețe, restul de unt, sare și piper.
3. Așezi compoziția în cratiță, peste aluat, apoi acoperi umplutura cu foaia, ungi cu ou și introduci vasul în cuptor, la foc mediu, 25 de minute, până se rumenește.

Ionela Anghel, Dobrotești, jud. Teleorman

6 porții
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *